6 dingen die ik het meest ga missen aan Zeeland (+ WINACTIE)

Hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee en elke dag ergens anders happy hour. Nee, ik denk niet dat wonen op Curaçao een straf zal zijn. Integendeel zelfs. Toch zijn er ook echt een heleboel dingen die ik aan Zeeland ga missen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan gauw verder!

Familie en vrienden
Met stipt op nummer één in dit lijstje staan mijn vrienden en familie. Het grootste deel van mijn familie woont in de buurt van mijn ouderlijk huis. De afgelopen twee jaar ben ik regelmatig na mijn werk ‘even’ wat gaan eten bij mijn broer, tante of oma. Of mijn neef kwam opeens bij ons over de vloer met zijn dochtertje. Van die spontane bezoekjes kan ik echt genieten en dat ga ik dan ook enorm missen.

Hetzelfde geldt voor mijn vriendinnen van de middelbare school. Al kostte het de laatste jaren steeds meer moeite om elkaar als groep te zien, Hulst bleef voor ons allemaal een centraal punt. En het idee dat het straks nog moeilijker gaat worden om bij elkaar te komen, is gewoon in één woord stom. Thank god for Skype, zodat ik toch nog lekker met ze kan kletsen.

Carnaval
Wie mij een klein beetje kent, weet dat carnaval mijn favoriete feestje is. Terwijl ik nog op de bank lig bij te komen van vijf dagen lallen, begin ik traditiegetrouw alweer af te tellen tot het volgende jaar. En ja, carnaval vier ik écht het allerliefste thuis; in Hulst en omstreken. Bier drinken in een onnozele outfit en om de haverklap oude bekenden tegen het lijf lopen, waar je vervolgens mee staat te praten alsof het je beste vrienden zijn. Dat vind ik fantastisch en ik ga het echt verschrikkelijk missen komend jaar. Gelukkig vieren ze op Curaçao ook carnaval, dus hopelijk vind ik de Caribische variant net zo leuk!

Vestrock
Nog zo’n weekend dat ik nooit wil missen, is Vestrock. Ik ben er al vanaf de allereerste editie bij. Toen nog als vrijwilliger aan de ingang, waar ik bandjes mocht omdoen bij de bezoekers. De jaren erna als vrijwilliger achter de bar. Ik heb het één keer gemist (tijdens mijn stage op Curaçao) en dat vond ik maar niks. Vestrock is een beetje de trots van Hulst (van mij in ieder geval) en het is tegelijkertijd één grote reünie. Want al is de line-up meestal niet helemaal de smaak van mijn generatie, we komen er toch allemaal voor terug en dat is elk jaar weer super gezellig.

Veiligheid
Na een avondje stappen in Hulst alleen naar huis wandelen, vind ik de normaalste zaak van de wereld. Dat zou op Curaçao écht niet verstandig zijn. Ik weet nog dat ik er tijdens mijn stage altijd heel erg alert was. Direct de auto op slot na het instappen, zo min mogelijk alleen over straat in het donker, niet te veel geld op zak, et cetera. Die knop moet ik straks weer even omzetten. Het is vast geen verrassing dat ik in dat opzicht toch de voorkeur geef aan de orde, rust en veiligheid van Zeeuws-Vlaanderen, haha!

Herfstige zondagen thuis
Noem me gek, maar ik meen het als ik zeg dat ik de herfst ga missen. Ik vind de zondagen thuis dan altijd zo heerlijk. Zodra het buiten koud en guur wordt, gaat hier de open haard aan. Dan schiet ik in mijn joggingpak en kijk ik samen met papa naar woonprogramma’s als VT Wonen en Eigen Huis & Tuin, terwijl mama wat in de keuken rommelt. Daarna schuiven we gezellig met zijn allen aan tafel voor een zondagse maaltijd. Stoofpeertjes (van onze eigen boom) bijvoorbeeld. Hmmm, lekker kneuterig, maar o zo fijn!

Altijd iemand in de buurt
Thuis ben ik nooit alleen. Er is altijd iemand in de buurt die me zou kunnen helpen als dat nodig is. Familie, vrienden, buren, (oud-)collega’s, vrienden van mijn broer, kennissen van mijn ouders… Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik kan ze bellen. Omdat iedereen elkaar hier (via-via) kent, zou het niet snel voorkomen dat ik écht iets alleen moet oplossen als ik in de penarie zit. Stel dat ik aan de kant van de weg zou belanden met een kapotte auto, weet ik zeker dat er binnen no-time iemand stopt en vraagt of-ie me kan helpen. Dat vind ik altijd wel een prettig idee.

Winactie
Gelukkig kan ik Zeeland een klein beetje meenemen in mijn koffer, omdat Myra van Prints en Posters mij een provincieposter op canvasdoek cadeau heeft gedaan. Super leuk! En nog veel leuker is dat ik ook een (papieren) poster mag weggeven.

Wat moet je doen om de poster van Zeeland op A3-formaat te winnen? Like onderstaand bericht op mijn Facebookpagina (1x kans) en laat in een reactie op datzelfde bericht weten wat jij het meeste zou missen als je net als ik Zeeland zou verlaten (dubbel kans). Meedoen kan tot en met zondag 24 september! De winnaar wordt gekozen op basis van loting.

You may also like

1 reactie

  1. Het leukste aan Zeeland? De diversiteit en toch overbher algemeen zo gelijk. Elk dorp zijn eigen taal, gebruik en gewoonten. Elke kern zijn eigen feest waar men bere trots op is. En dat is overal in Zeeland gelijk. Lekker trots en eigenwijs. Heerlijk.

    Geniet van de blauwe zee en witte stranden Elodie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *