Op zoek naar een nieuwe hobby: 5 x lekker creatief

Help! Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt en nu heb ik geen hobby’s meer. Sinds ik als journalist en tekstschrijver werk, voel ik minder de behoefte om ook nog ‘vrij’ te schrijven en zit ik ‘s avonds vaker met mijn duimen te draaien dan me lief is. Daarom nam ik me voor om in 2020 op zoek te gaan naar nieuwe bezigheden waar ik mijn creatieve ei in kwijt kan. Ik presenteer: mijn vijf kersverse vrijetijdsbestedingen op een rij!

Schilderen

Ik heb jullie al vaker verteld ik van kleins af aan schrijf. Maar vóórdat ik überhaupt kon schrijven, uitte ik mijn creativiteit door heel veel te tekenen en verven. Ik kan me zelfs herinneren dit ik dat zó veel deed dat de kleuterjuf me er regelmatig op aansprak dat ik ook wel eens andere dingen moest proberen. Afgelopen weekend waande ik me weer even een ware Picasso. Samen met mijn beste vriendinnetje ging ik naar een ArtNight: een schilderworkshop in Eindhoven. Heerlijk om zo creatief bezig te zijn en nog super gezellig ook!

Fotoalbums vormgeven

Als fervent hobbyfotografe (heuj, toch nog een hobby!) en fanatiek reizigster, schiet ik er tijdens mijn vele tripjes altijd lustig op los. Ik maak zelfs zó veel foto’s, dat ik er als ik er vervolgens steeds als een berg tegenop zie om ze allemaal uit te zoeken. Met als gevolg dat er nog van zo’n acht reizen foto’s lagen te verstoffen in een verstopt mapje op mijn harde schijf. Tijd om daar verandering in te brengen: in januari ging ik los met het vormgeven van fotoalbums van mijn reizen naar New York en Colombia. Nu de rest nog!

Carnavalskostuums maken

Met carnaval in aantocht ben ik druk in de weer met het maken van carnavalskostuums. Ik ga dit jaar met een groepje meiden verkleed als tandenfee en de basis voor ons pak had wel erg veel weg van een prinsessen-outfit. Het leek mij leuk om iets met een tand te doen op ons shirt. Daarom ging ik met een schaar, vilt en naaigerei aan de slag en maakte ik vijf schattige kiesjes. Ik vond dit echt kei leuk om te doen en volgens mij kun je nog veel meer toffe dingen maken met stof. Dus wie weet ga ik daar vaker mee aan de knutsel!

Boeken en magazines lezen

Natuurlijk is lezen niet iets waarbij ik zelf heel creatief moet zijn. Maar wanneer ik boeken of magazines lees, raakt mijn fantasie daar wel altijd door geprikkeld. Ik denk dat ik ook vanuit een andere bril naar de teksten kijk. Ik let bijvoorbeeld heel erg op de manier waarop iets beschreven is, op de woorden die gebruikt zijn en laat me daar door inspireren. Deels is dat natuurlijk een stukje beroepsmisvorming, maar ik vind het vooral ook heel erg ontspannend om te doen. En daarom doe ik het steeds meer.

Latin dansen

Op Curaçao bezocht ik elke week wel een dansfeestje en volgde ik zelfs nog een paar lesjes salsa. Maar sinds ik weer in Nederland ben, heb ik daar maar weinig mee gedaan. Terwijl ik het altijd zó lekker vond! De muziek, de bewegingen en het hele sociale gebeuren eromheen: daar word ik echt instant vrolijk van. Dus besloot ik weer op les te gaan. Dit keer koos ik voor bachata, een dans waarvan ik de basis wel al had opgepikt, maar de juiste techniek nog wilde leren. En inmiddels is dit echt mijn hoogtepuntje van de week!

You may also like

4 reacties

  1. Heel herkenbaar, toen ik net was begonnen met werken als redacteur was tijdelijk mijn plezier om voor mezelf te schrijven weg. Gelukkig kwam dat snel weer terug, maar nog steeds kan ik wel een andere hobby gebruiken, bij voorkeur 1 zonder laptop.

  2. SOS Safe our soul, de uitdrukking is ook zeer geschikt voor hobby zoekenden
    dan betekent de afkorting Schrijven, Ontwerpen, Schilderen.
    Daarom ben ik ruim 45 jaar al met die hobby’s bezig en ik gun jou ook zo’n periode minimaal.😉
    André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *