3 toffe plekken op Curaçao om iets te drinken

In principe kun je natuurlijk overal op het eiland wel wat te drinken krijgen, maar er zijn een paar van die plekken die net iets anders zijn. Net iets unieker. Voor DolfijnGo mocht ik drie van die toffe plekken bezoeken en speciaal voor jullie zette ik ze op een rijtje. Dus ik zou zeggen: schenk een drankje voor jezelf in en lees gezellig mee!

LUKE’S COCKTAILBAR
Als je niet weet dat het bestaat, zul je er ook niet zomaar komen. Maar onder de locals is Luke’s Cocktailbar echt een hotspot. Van dinsdag tot en met zaterdag vanaf een uur of vier kun je in deze hippe tent, op steenworp afstand van Pietermaai District, de lekkerste cocktails drinken. Op het terras, aan de bar of boven in de lounge. Door het urban interieur en het fijne achtergrondmuziekje voel je je hier meteen thuis. Extra leuk is dat de eigenaar, Luuk, zijn gasten graag helpt bij het vinden van de juiste cocktail. Zo smeerde hij mij – als echte zoetekauw – de bestseller Tokyo Millionaire aan, met lychee, sake en elderflower. Een drankje dat ik zelf niet snel zou hebben gekozen, omdat de ingrediënten me los van elkaar niet per se aanspreken, maar ik vond hem oprecht héél erg lekker. En ik ben niet de enige, want in het eerste openingsjaar gingen er maar liefst 3.000 van over de toonbank!

CAÑA
Iets verderop, aan de Lombokstraat naast restaurant Mosa, zit nog een hele leuke zaak verstopt: Caña Bar & Kitchen. Het is de allereerste gastrobar van Curaçao en het concept is dat je er als bezoeker de Caribische en Latijns-Amerikaanse smaken kunt ervaren uit je glas of van je bord (pluspunt: eten!). Ja, je kunt er cocktails drinken, maar geen standaard smaken als een Sex on the Beach of een Piña Colada. Bij Caña gaat het om echte spirits, rum-swizzles en tommy’s margaritas. Het is echt nog maar pas geopend en ik ben er meteen even een kijkje gaan nemen. Vanwege de leuke titel ging ik voor de ‘Rum, Spice and Everything Nice’, een rum old fashioned met Zacapa 23, Pedro Ximenez, Caribbean Spice en chocolade bitters. Een heftig drankje in de positieve zin van het woord. Oh, en als je naar Caña gaat, doe dan vooral ook een keer de rumproeverij. Zelfs als je (nog) geen liefhebber bent, want het enthousiasme van eigenaar Wesley werkt aanstekelijk! Je kunt er van dinsdag tot zaterdag vanaf 17.00 uur terecht.

BOTTLES
Curaçao is natuurlijk ook de uitgelezen plek om lekker op het strand iets te gaan drinken. Bijvoorbeeld tijdens het barbecueën, of gewoon terwijl je aan het chillen bent in de zon. In plaats van je drank inslaan bij de supermarkt, zou ik je zeker ook willen aanraden om dat te doen bij Bottles. Dat is een nieuwe slijterij aan de Caracasbaaiweg, waar ze echt een mega groot aanbod hebben voor – serieus – prima prijzen. De schappen aan de linkerkant van de winkel staan vol met allerlei verschillende soorten wijnen. Maar aangezien ik daar persoonlijk niet zo van hou, kon ik aan de rechterkant beter mijn ei kwijt; tussen de sterke dranken en de bieren. Ik heb me er laten adviseren door een medewerker en ben toen naar huis gegaan met alle vier de varianten van Lowlander Beer. De White Ale, de I.P.A., de Poorter en de American Pale Ale. Een koelboxje gevuld met ijs, vlees en natuurlijk de biertjes – oftewel: alle ingrediënten voor een perfecte avond – en húp naar Playa Daaibooi. Dit is het goede leven. Of zoals we op Curaçao zeggen: ‘dushi bida’. Proost!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *