3 leuke citytripbestemmingen in Europa

Dat ik graag op reis ga, is jullie vast niet ontgaan. Maar ik hoef heus niet áltijd naar de andere kant van de wereld te vliegen. Er is binnen ons eigen continent genoeg moois te zien en te beleven. Ik ga dan ook graag op citytrip in Europa. Een paar uurtjes vliegen en je staat al in de prachtigste steden. Met de zomer in aantocht en de reiskriebels alweer in de buik, zet ik in deze blog drie leuke citytripbestemmingen op een rij!

ROME
Man-o-man, ik heb niet vaak dat ik graag terug wil gaan naar een plek, maar bij Rome is dat zéker wel het geval. Wat een fantastische stad is dit! Het is echt één groot openluchtmuseum. Met historische gebouwen, sfeervolle straatjes en vriendelijke mensen (lees: charmante mannen! ;-)). Bezoek Vaticaanstad, het Colosseum, Forum Romanum, de Trevifontein en de Spaanse trappen. Doe een fietstocht, wandel de benen van onder je lijf en eet je vol met al het lekkere eten dat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Doe dat zo’n vier of vijf dagen lang en ik beloof je: je hebt de tijd van je leven!

Rome is misschien niet de meest goedkope citytripbestemming – vooral vanwege de relatief hoge kosten voor het bezichtigen van de toeristische trekpleisters – maar je kunt het tegelijkertijd ook zo duur maken als je zelf wilt. Wij verbleven bijvoorbeeld ietsje buiten het centrum en aten vaak niet op de meest toeristische plekken. Zo bespaar je al gauw een hoop geld dat je vervolgens weer kunt uitgeven aan leukere dingen! Meer tips voor je citytrip naar Rome? Lees dan de blog van Tedje over onze trip!

KRAKAU
Een bestemming die mij enorm heeft verrast, is Krakau. De op één-na-grootste stad van Polen. In het centrum vind je mooie pastelkleurige gebouwen, koetsen met paarden en gezellige pleintjes met kinderkopjes en leuke terrasjes. Hoogtepunten die je niet mag missen zijn natuurlijk de Grote Markt, het Wawel-kasteel en de gezellige ‘jodenbuurt’ rondom Plac Nowy met een heleboel restaurants en toffe barretjes. Daarnaast zijn er ook wat minder vrolijke activiteiten die de moeite waard zijn.

Krakau is namelijk de uitgelezen citytripbestemming voor mensen met een bijzondere interesse in de Tweede Wereldoorlog. Je kunt er bijvoorbeeld naar het ‘plein van de helden van de ghetto’ en naar het museum van Schindler’s Factory (van de film Schindler’s List). Maar je kunt vanuit Krakau ook naar de concentratiekampen van Auschwitz. Dat is absoluut niet de meest gezellige uitstap, maar wel érg indrukwekkend en wat mij betreft iets dat je gezien en vooral gevoeld moet hebben. Om maar weer eens te beseffen dat we zo’n oorlog nooit, maar dan ook echt nooit meer moeten willen.

BOEDAPEST
Vergeet alle vooroordelen die je hebt over Oostbloklanden, pak je koffers en ga naar Boedapest! De hoofdstad van Hongarije is hartstikke mooi, bruisend en zit vol met jonge, creatieve mensen. Dat zorgt voor een hele fijne sfeer. Wandel een dag door Buda, een dag door Pest en kom een dagje bij in één van de vele prachtige badhuizen die de stad kent. En vergeet vooral ook niet op stap te gaan. Je hebt een heleboel toffe clubs in Boedapest, maar vooral de avonden in de alternatieve kroeg Szimpla Kert zijn ons uitmuntend bevallen.

Wat is jouw favoriete citytripbestemming?

You may also like

6 reacties

  1. Hey, We hebben net een citytrip naar Sint-Petersburg gedaan . Echt aanrader om te doen. Alleen visum is even lastig maar moeite waard.
    Echt goede tip!

    1. Oeh, dat klinkt heel leuk! Ik ga eens kijken naar tickets! Wat is er zo lastig aan het krijgen van een visum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *