3 artikelen waar ik stiekem best trots op ben

Voor mijn opleiding moest ik een paar jaar geleden een website aanmaken om mezelf te ‘profileren’. Die pagina was nodig aan een update toe en dan doel ik met name op mijn portfolio. Ik zette er drie artikelen in van het afgelopen jaar, waar ik stiekem best een beetje trots op ben. Nieuwsgierig welke dat zijn? Ik heb ze ook hier voor jullie op een rijtje gezet.

Je kunt de artikelen vergroten en lezen door op de foto te klikken.

Interview met Zeeuwse getuige van aanslag Nice
De ochtend na de aanslag in Nice hoorde ik dat Eva, een meisje uit Hulst, óp de boulevard had gestaan terwijl tientallen mensen werden overreden door een vrachtwagen. Ik twijfelde geen moment en stuurde haar een berichtje via Facebook. Of ze het zag zitten om me te vertellen wat ze had meegemaakt voor een artikel in de krant. Ik mocht haar bellen en ze vertelde me tot in detail wat ze had gezien en gehoord.

Ik schreef haar verhaal in eerste instantie voor onze website, maar uiteindelijk is het zelfs op de voorpagina en op AD.nl terechtgekomen! Best een uitdaging om zo’n interview te schrijven, omdat het voor Eva natuurlijk een heel erg heftige en traumatische ervaring was. Maar gelukkig was ook zij heel erg blij met het artikel: nu wist iedereen ten minste precies wat ze had meegemaakt.

eva-in-nice
© Persgroep

Verslag van finish Nijmeegse Vierdaagse
Ik werd in juli naar Nijmegen gestuurd om een reportage te schrijven over het slotstuk van de Vierdaagse. De eerste deelnemers kwamen pas rond twee uur aan op de Via Gladiola en naast het sfeerverslag, moest ik ook nog eens een rubriek maken, foto’s en het liefst ook nog een filmpje. Een beetje een race tegen de klok, want de persruimte was maar open tot zes uur. Maar ik ging er vol goede moed tegenaan.

Gelukkig hadden een heleboel Zeeuwen zich herkenbaar gemaakt met vlaggen, shirts en petjes. Het was één groot feest en mensen vonden het hartstikke leuk dat ik vanuit Zeeland naar Nijmegen was afgereisd en het laatste stukje met ze meeliep. Ze stonden me graag te woord en aan sfeerelementen was geen gebrek, dus het verslag rolde zo mijn toetsenbord uit.

portfolio-1-nijmeegse-vierdaagse
© Persgroep

Interview met de dappere Lydia Vale
We kregen van de makers van documentaire ‘De Wand’ een mail met de vraag of de PZC aandacht wilde besteden aan de première. De film ging namelijk over een meisje uit Lewedorp, Zeeland. Het was niet zo zeer de première waar we in geïnteresseerd waren, maar dat vonden we wel een mooie aanleiding om Lydia haar verhaal eens op te tekenen.

Ze was nog maar 16 en had al twee beenmergtransplantaties achter de rug. Tijdens en na die tweede ingreep is ze gefilmd, terwijl ze in de isolatiekamer vocht voor haar leven. Samen met haar vader vertelde ze hoe haar ziekteproces eruit zag, hoe het was om door camera’s gevolgd te worden op zulke kwetsbare momenten en dat ze het leven nu weer probeert op te pakken.

Portfolio Lydia Vale 3.jpg
Bovenin de Zeeuwse voorpagina, onderin het interview. © Persgroep

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *