25 jaar, 25 vragen van jullie beantwoord

Ik mag vandaag 25 kaarsjes uitblazen en dat leek me een leuke gelegenheid om eens wat willekeurige vragen van jullie te beantwoorden. Via Instagram vroeg ik vragen in te sturen en daar heb ik er 25 van geselecteerd. Wat ik zou doen als ik een superheld was? Wat is mijn guilty pleasure tv-programma? Welke celeb zou ik ooit willen interviewen? Je leest het allemaal in deze blog!

1. Wat was je hoogtepunt van de afgelopen kwart eeuw?
Ik denk toch wel de 1,5 jaar dat ik op Curaçao heb gewoond. Ik was daar zó intens gelukkig. En stiekem ook wel trots op mezelf dat ik het op mijn 22ste aandurfde om alleen die kant op te gaan en een heel nieuw leven op te bouwen.

2. Ben je sinds je terug bent uit Dushi Kòrsou weer helemaal gereïntegreerd? Of mis je het nog wel eens?
Hmm, het begint te komen. Ik begin steeds meer te aarden. Qua werk, qua ritme en de laatste maanden ook qua relatie – dat hielp echt héél erg om er vrede mee te krijgen dat ik weer in Nederland was, haha. Maar dat neemt zeker niet weg dat ik Curaçao nog heel regelmatig mis!

3. Wat mis je het meeste aan Curaçao?
Het spontane leven, het klimaat en de mensen. Maar ook de kleurrijke huisjes, de muziek en zelfs de putten in de weg. Gewoon alles wat Curaçao, Curaçao maakt.

4. Zou je nog wel eens terug willen naar het eiland?
Ja, zeker weten! Maar de vraag is even in welke vorm. Of het een terugkerende vakantiebestemming wordt, of ik er langere periodes zou willen zitten als digital nomad, of dat ik er ooit echt weer zou willen wonen. Dat laatste is ook niet meer alleen aan mij om te beslissen, haha.

5. Ga je ooit nog bloggen over Curaçao?
Absoluut! Ik heb nog zeker tien blogposts op de rol staan, waarvan ik zeker weet dat mensen die er op vakantie gaan echt wat aan hebben. So stay tuned!

6. Ben je blij met je keuze om te gaan freelancen?
Ja zeker. In het begin vond ik die onzekerheid qua inkomsten wel heel erg wennen. Ik had ook niet meteen zo veel opdrachten als ik hoopte. Maar inmiddels mag ik echt niet klagen! Vooral de vrijheid die ik heb als zelfstandige lijkt me heel moeilijk om weer in te leveren mócht ik ooit weer in loondienst gaan.

7. Wat doe je het liefste?
Mijn hart gaat het snelste kloppen van interviews en reportages. Dat vond ik ook al het leukste aan mijn werk als journalist bij de krant: dat ik elke dag weer nieuwe mensen sprak en op andere plekken kwam. Maar ook dat ik écht een verhaal te vertellen had aan de lezers.

8. Stel, je mag één internationale celeb interviewen. Wie zou dat zijn?
Ik heb eerlijk gezegd niet zo heel veel met celebs. Maar als ik dan toch iemand zou moeten kiezen, dan zou het waarschijnlijk iemand zijn als J.K. Rowling. De schrijfster van de Harry Potter-boeken. Gewoon omdat ik het zo geniaal vind dat zij zo’n rijke fantasie heeft. Ik zou graag van haar willen weten hoe ze aan die inspiratie komt en hoe ze verhalen vervolgens tot leven brengt. Verder zou ik best wel eens een beschuitje willen eten met Zac Efron en Channing Tatum, maar dat is weer een ander verhaal, haha!

9. Waar ben je qua carrière het meest trots op?
Ik ben niet zo zeer trots op één prestatie. Meer op het feit dat ik altijd mijn mannetje wel heb gestaan. Ik was nog maar twintig toen ik fulltime aan het werk ging bij een krant en werd vaak nog aangezien voor een stagiaire. Dat gaf me soms echt het gevoel dat ik drie keer zo hard mijn best moest doen om te laten zien dat ik een volwaardig journaliste was. En volgens mij is dat aardig gelukt. Niet dat ik alles vanaf dag één al wist hoor, haha. Ik moest natuurlijk nog veel leren (en dat doe ik nog steeds elke dag).10. Aan wie neem je een voorbeeld?
Er zijn twee vrouwen tegen wie ik enorm opkijk. Allereerst Linda de Mol. Sowieso omdat zij alles lijkt te kunnen. Maar vooral vanwege haar geweldige magazine dat is uitgegroeid tot een compleet mediaplatform. En Floortje Dessing, die naar alle uithoeken van de wereld wordt gestuurd om de meest bijzondere verhalen te brengen. En dat ook nog eens doet op een manier waarbij ze zichzelf bijna op de achtergrond plaatst en mensen altijd in hun waarde laat. Dat vind ik echt bewonderenswaardig (en een tikkie jaloersmakend).

11. Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?
Goede vraag. Ik keek aan het begin van dit jaar even niet veel verder dan 2019. Omdat ik wilde gaan freelancen en er voorlopig genoeg uitdaging in zag om daar wat in op te bouwen. Maar er zijn wel wat tijdschriften waar ik binnen vijf jaar heel graag eens voor zou willen schrijven. Zoals de LINDA., Viva en wat grotere reismagazines.

12. Wat is de mooiste reis die je tot nu toe hebt gemaakt?
Deze vraag is toch niet te beantwoorden? Haha! Ik vind tot nu toe geen enkele reis met elkaar te vergelijken. De natuur vond ik in Zuid-Afrika het mooist, de grootste cultuurshock beleefde ik in Thailand, Colombia heeft me enorm positief verrast en de meeste vrijheid ervoer ik in Australië. Maar ik vond New York City ook écht geweldig en genoot heel erg van mijn eerste reis als digital nomad in Bali. In ieder geval vind ik de verre bestemmingen tot nu toe wel echt de mooiste!

13. Welk land staat het hoogst op je bucketlist?
Ik zou héél graag nog eens teruggaan naar Cuba voor een langere reis. Ik mocht vorig jaar vier dagen naar Havana met een persreis en dat was al een droom die uit kwam. Maar dat was natuurlijk veel te kort en we hadden ook nog eens álle dagen regen. Dus ik wil graag nog eens terug om meer te zien van dit (ei)land in de zon.

14. Vertel eens over je vriend en Japan. Hoe zit dat?
Mijn vriend zit sinds twee weken in Japan, in Tokio om precies te zijn, om daar een jaar te wonen en werken bij een verzekeraar. Hij vertelde tijdens onze tweede date al dat hij hiermee bezig was en toen wisten we natuurlijk niet hoe dat zou aflopen en of het tussen ons echt wat zou worden. Maar inmiddels bleken beide sollicitaties succesvol, haha 😉

15. Ga je nog naar hem toe?
Ja, zeker! Anders is een jaar natuurlijk véél te lang. Ik heb toevallig gisteren mijn ticket geboekt voor de eerste trip: van half november tot begin januari. Dus we hebben eindelijk iets om naar af te tellen!

16. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Dat durf ik eigenlijk niet precies te zeggen, haha. We kennen elkaar echt al járen, maar zaten op een andere middelbare school en zagen elkaar alleen eens per jaar met carnaval in een tussenliggend dorp. De afgelopen jaren waren we om en om in het buitenland en dit jaar kwamen we elkaar met carnaval eindelijk weer eens tegen. De rest kunnen jullie inmiddels zelf wel invullen!

17. Wat is je ultieme guilty pleasure tv programma?
Ik denk Holland’s Next Top Model. Dat heb ik echt járenlang trouw gevolgd. Hoewel ik meteen moet toegeven dat ik nu van het nieuwe seizoen nog niets heb gezien. Datzelfde geldt voor Ik hou van Holland. Vind ik een héérlijk programma op de zaterdagavond. Maar ik heb nu de nieuwe afleveringen nog niet gezien. Ik kijk sowieso niet meer zoveel tv, omdat ik het eerste jaar op Curaçao geen tv had en het toen ook geen seconde heb gemist.

18. Van welke film kun je geen genoeg krijgen?
Dat zijn er meerdere. The Proposal, Dirty Dancing (1 én 2) en Life as we know it. Stuk voor stuk heerlijke romkoms die me nooit vervelen!

19. Wat is je favoriete muziek?
Ook daar kan ik eigenlijk niet tussen kiezen. Ik luister heel graag naar mannetje-gitaartje-muziek. Van bijvoorbeeld Jason Mraz, Jack Johnson en John Mayer. Maar ik ben ook echt gek op latin muziek. En op stap hoor ik het liefste de billenshake-muziek van artiesten als Bizzey en Freddy Moreira.

20. Als je een superheld kon zijn voor één dag, wat zou je superkracht zijn en hoe zou je die gebruiken?
Dan zou ik sowieso een peacemaker zijn. Ik zou alle stomme vooroordelen volledig verbannen en meer begrip over de mensheid heen strooien. Zodat we met zijn allen in vrede naast elkaar op deze planeet kunnen leven. Lijkt me zo gezellig.

21. Een hond of een kat? 
Dit is echt een hele gemene vraag. Ik ben echt mega gek op mijn kat. Maar een hond is echt nog meer een maatje. Dus ik denk dat ik dan toch voor een hond ga.

22. Wanneer weer een feestje zoals toen je 16 werd?
Wow, dat was gezellig ja. Misschien als ik 30 word een grote reünie? Haha!

23. Hoe vind je het om 25 te worden?
Ik vind het eerlijk gezegd best wel gek. Ik maak over het algemeen wat andere keuzes in het leven dan mijn gemiddelde leeftijdsgenoot. En tot nu toe kreeg ik vaak de reactie: ach, je bent nog jong, lekker doen! Maar ik heb op de één of andere manier het gevoel dat dat vanaf mijn 25e wel gaat veranderen.  Al ben ik zelf heel tevreden met de keuzes die ik maak hoor, dus ik verwacht niet dat ik er in die zin rekening mee ga houden. Maar ik kan me wel voorstellen dat mijn eigen behoeftes ook gaan veranderen.

24. Sta je op dit moment in je leven waar je had verwacht dat je zou staan?
Nee, helemaal niet! Toen ik afstudeerde dacht ik dat huisje, boompje, beestje de volgende stap zou zijn. Maar niets bleek minder waar. En daar ben ik achteraf gezien alleen maar blij mee. Want wat ik in de afgelopen jaren allemaal heb gedaan, had ik voor geen goud willen missen. De reizen die ik heb gemaakt, de werkervaring die ik heb opgedaan, de periode op Curaçao en nu mijn eigen bedrijf. Dat was er anders allemaal nooit van gekomen.

25. Ben je gelukkig?
Leuke vraag om mee te eindigen. Ja, ik ben gelukkig. Er zijn zeker wel wat dingen in mijn leven die op dit moment beter kunnen. Het heeft bijvoorbeeld niet mijn voorkeur om weer even thuis te wonen en een vriend te hebben die zo ver weg zit. Maar voor nu is dat nou eenmaal hoe het is en volgend jaar is dat waarschijnlijk allemaal weer anders! 🙂 Dan 26 vragen doen?

You may also like

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *