11 keer lekker eten in New York

In New York vind je op elke hoek van de straat wel een toffe brunchspot, sfeervol restaurant of gezellige foodmarket. Om de keuze wat makkelijker te maken, zet ik voor jullie mijn elf favoriete plekken op een rij!

Breakfast en brunch

Little Collins
Een beetje verstopt aan de drukke Lexington Avenue, vind je een schattig tentje waar ze de perfecte latte maken en een menukaart hebben met ontbijtgerechten en sandwiches. Little Collins is niet groot, dus je moet maar net geluk hebben dat er een stoeltje vrij is, maar dat is het proberen zeker waard. Ik parkeerde me aan de bar met uitzicht op straat en genoot van een heerlijke toast met gerookte zalm, avocado en gepocheerd ei, terwijl ik mijn plannen voor die dag uitstippelde. Goodmorning New York!

Toby’s Estate
In Williamsburg ontdekte ik Toby’s Estate, een concept dat is overgewaaid uit Australië. Bij het zien van de mega boekenkast, was ik al meteen verliefd op deze plek. Het is een heel lichte zaak, waar het barst van de jonge mensen die er samen brunchen of met hun laptop zitten te werken. Weinig origineel, maar ook hier ging ik voor de toast met avocado en zalm, because I freakin’ love it!

The Pennsy
Tijdens het winkelen in 34th Street stuitte ik zomaar op The Pennsy. Een hele toffe foodhall, met – ik geloof – zes horecazaken die allemaal een andere keuken aanbieden. Van een patisserie, tot een Mexicaan en een Japans restaurant. Ik ging voor een vettig broodje pork bij Pat Lafrieda, die ik je eerlijk gezegd niet zou aanraden, maar ik ben ervan overtuigd dat er genoeg lekkere dingen te krijgen op deze plek.

Ketens
Verder moet ik bekennen dat ik vooral regelmatig een ontbijtje heb gescoord bij ketens als Starbucks Coffee, Dunkin’ Donuts en Le Pain Quotidien. Daar hebben ze heerlijke koffie en lekkernijen als croissants, chocoladebroodjes en donuts. Voor een zoetekauw als ik is dat een perfect begin van de dag. Zeker als je in de buurt bent van een parkje en daar op een bankje kunt neerstrijken, terwijl je ongegeneerd naar alle voorbijgangers zit te gluren.

Diner

Benny’s Burritos
Op aanraden van een vriendinnetje ben ik ‘s avonds een keer speciaal naar Greenwich gegaan voor Benny’s Burritos. Dit is een hele leuke kitchy Mexicaan, waar je voor een prikkie kunt eten. Ik ging voor de burrito’s, omdat ik dacht: bij een tent die ‘Benny’s Burritos’ heet, is dat vast the signature dish. Maar het schijnt dat de enchilladas en de taco’s nóg lekkerder zijn!

Beyond Sushi
Toen ik op een dag cravings had naar sushi, ging ik via Tripadvisor op zoek naar het beste sushirestaurant van New York. Beyond Sushi stond met stipt op nummer één en zoals een echt sushiliefhebber betaamt stapte ik speciaal in de metro om naar een van de vestigingen te gaan. Eenmaal daar kwam ik tot de ontdekking dat de kaart volledig vegetarisch is. Dus geen California Roll, of Shrimp Tempura… Shit. Ik was in eerste instantie zo teleurgesteld dat ik weg wilde lopen, maar ik werd overgehaald om een rol te proberen op kosten van het huis. En eerlijk? Het was zóooooo lekker! Er waren zo veel smaakvolle ingrediënten en kruiden gebruikt dat het was alsof er een engeltje op m’n tong pieste. Dus toch een absolute aanrader, juist omdat het eens wat anders is!

Chelsea Market
Geen idee waar je precies zin in hebt? Of ben je met meer mensen en wil iedereen wat anders? Dan is de Chelsea Market dé oplossing. Aan het einde van de Highline, die ik ook al noemde in mijn lijstje met hoogtepunten, vind je deze foodmarket. Ideaal omdat er verschillende keukens zijn en er dus altijd wel wat naar je zin is. Ik ging uiteindelijk voor een heerlijke wok bij Very Fresh Noodles, snuffelde tussendoor wat in de leuke winkeltjes die hier ook te vinden zijn, en at tot slot nog een crêpe suzette met nutella en aardbei.

Sweetwater Restaurant
Eén van de meest sfeervolle plekken waar ik in New York heb gegeten is zonder meer de achtertuin van Sweetwater Restaurant in Williamsburg. Ik had ergens gelezen dat dit een restaurant is waar veel creatievelingen, zoals schrijvers, samenkomen om de lange zomeravonden door te brengen. En ik voelde me wel enigszins aangesproken, dus ben er meteen een kijkje gaan nemen. Sowieso ben ik al fan van zulke verborgen plekjes, weg van de drukte. Maar daarnaast was het eten – ik had een risotto met zalmfilet – ook nog eens heerlijk.

Tacombi
Tijdens een wandeling door Soho, liep ik toevallig voorbij Tacombi, wat er door de simpele inrichting en het Volkswagenbusje middenin het restaurant een beetje uitziet als een hipsterkantine. Ik ben er ‘s avonds terug naartoe gegaan om te eten en het was een schot in de roos. Allereerst kwam ik tot de aangename verrassing dat je hier allemaal kleine Mexicaanse gerechten kunt bestellen. Dus ik hoefde me niet te beperken tot één keus – olé! Ik ging voor de nacho’s met quacamole en nam twee taco’s met kip en beef en die waren echt helemaal top!

Thank God It’s Friday
Als ik op vakantie ga, zoek ik vrijwel altijd meteen op of er op mijn bestemming een Thank God It’s Friday is. Deze keten zie je in Nederland nog bijna nergens, maar het eten is er zó fantastisch. Vooral de chicken strips in Jack Daniel’s saus en de spareribs zijn echt ver-ruk-ke-lijk! Ik ging voor die laatste en likte mijn vingers er bij af. Hopi dushi!

The Halal Guys
Last but definitely not least: wil ik jullie The Halal Guys aanraden. Deze tip kreeg ik van een vriend die een half jaar in New York heeft gewoond. In een straatkarretje op de hoek van 6th Avenue en 62 Street kun je volgens hem ‘de beste’ gyro van de stad krijgen. Ik heb natuurlijk niet genoeg tijd gehad om alle gyro in New York te proberen, maar damn, dit smaakte inderdaad erg goed! Ik geloof dat ik voor nog geen vijftien dollar (veel!) eten en een flesje drinken had. ik ging voor de mix van chicken en beef, en kreeg dat geserveerd met groenten, Turks brood en falafel. Oh ja, en zo veel saus als je wilt; heaven!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *