Over mij

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hi nieuwsgierige lezer! Leuk dat je meer over mij te weten wilt komen. Ik zal me even voorstellen: ik ben Elodie Kint, 24 jaar en een écht Zeeuws meisje. Nadat ik ben afgestudeerd aan de opleiding journalistiek, heb ik eerst twee jaar lang gewerkt voor regionaal dagblad PZC. Eind 2017 pakte ik mijn koffers en maakte ik mijn droom waar: ik emigreerde naar Curaçao en werd journalist bij het Antilliaans Dagblad!

Werk
Mensen vragen me vaak wat ik allemaal uitspook als verslaggever en hoe een werkdag er voor mij uitziet. Ik weet dan nooit waar ik moet beginnen. Ik doe zó veel! Dat bracht me op het idee om een eigen blog te starten. Hier geef ik – tegenwoordig in een maandelijkse rubriek – een kijkje achter de schermen door de meest bijzondere, opmerkelijke en interessante artikelen uit van mijn hand uit te lichten.

Curaçao
Toen ik verhuisde naar Curaçao bleek dit ook een ideaal platform te zijn om het thuisfront op de hoogte te houden van al mijn avonturen. Ik zet elke week een blog online waarin ik vertel wat ik allemaal heb gedaan én ik deel mijn beste ‘insider’-tips: van de tofste activiteiten, tot de lekkerste restaurants en de gezelligste feestjes. (Heb je mijn Ultimate Curaçao Islandguide al gezien?)

Reizen
Daarnaast schrijf ik op Elodit.nl regelmatig over reizen. Ik trek er graag op uit om alle mooie plekjes van de wereld te zien. Onder meer Australië, Zuid-Afrika en Thailand staan al op mijn lijstje en daar hoop ik nog een heleboel bestemmingen aan toe te kunnen voegen. Tussen de verre reizen door ga ik graag op citytrip, of gewoon lekker een dagje op stap in eigen land. Nu is die vakantiedrang wel iets minder, sinds ik op een tropisch eiland woon. Maar ik ben vastberaden ook hier de ‘regio’ nog te verkennen. Zo heb ik Cuba, Colombia en New York al van mijn bucketlist kunnen halen en droom ik nog van Suriname en Sint Maarten.

Fotograferen
Iets anders wat waarschijnlijk ook regelmatig voorbij zal komen op mijn blog, zijn foto’s. Ik vind het namelijk super leuk om foto’s te maken. Ik heb twee spiegelreflexcamera’s, een compact camera en last but not least: een polaroid camera. In 2016 heb ik een fotografiecursus gevolgd, waar ik over heb geschreven in een serie blogs. Wat ik daar heb geleerd, probeer ik zo nu en dan nog eens in de praktijk te brengen. En aangezien de Caribische Zee nu mijn achtertuin is, zullen er ongetwijfeld een hoop jaloersmakend mooie plaatjes voorbij komen hier en op mijn instagramaccount, haha!

Elodit
Ik zal trouwens ook even uitleggen hoe ik op mijn blognaam ben gekomen. Het is eigenlijk de bedoeling dat je ‘Elodit’ op zijn Frans uitspreekt. Want dan klinkt het hetzelfde als mijn echte voornaam (die overigens ook Frans is). Vertaal je ‘Elo dit’, kom je op de betekenis ‘Elo vertelt’ en dat is precies wat ik op dit blog doe: vertellen. Maar geen zorgen, dat doe ik gewoon in het Nederlands! 😉

Veel leesplezier!

12 reacties

  1. Vermoedde dat je blog naam voortvloeide uit Elodie Kint, Elodi (e Kin)t. :). Kan dus op meerdere manieren geinterpreteerd worden! … en fan nummer 2 😁!

    1. Dat probeer ik jullie altijd een beetje te laten zien in mijn weekoverzichten. Ik ga graag wat eten of drinken met vrienden, op stap, naar het strand. En daarnaast steek ik veel van mijn vrije tijd in het bloggen 🙂

    1. Bedankt voor het leuke complimentje! En tof dat je zelf ook bent geëmigreerd, ik vond het super spannend, maar heb er nog geen moment spijt van gehad! 🙂

  2. Gevonden, verloren en aardig wat Curaçaose cultuur in me opgenomen gisteren avond op kokomo beach. Mijn hoofd weet er nu even geen raad mee.😞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *