Over mij

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hi nieuwsgierige lezer! Leuk dat je meer over mij te weten wilt komen. Ik zal me even voorstellen: ik ben Elodie Kint, 23 jaar en een écht Zeeuws meisje. Nadat ik ben afgestudeerd aan de opleiding journalistiek, heb ik twee jaar lang gewerkt voor regionaal dagblad PZC. Eind 2017 vond ik het tijd om mijn koffers te pakken en mijn droom waar te maken: wonen en werken op Curaçao. Vanaf 1 oktober ben ik journalist bij het Antilliaans Dagblad!

Werk
Mensen vragen me vaak wat ik allemaal uitspook op mijn werk en dan weet ik nooit waar ik moet beginnen met vertellen. Ik doe zó veel! Daarom leek het me leuk om op mijn blog te delen waar ik ben geweest en waar ik over heb geschreven. Ik neem jullie hier mee in mijn leven als verslaggever en schrijf regelmatig over de hoogtepunten van mijn werkweek. Dat hoop ik ook op Curaçao te blijven doen.

Reizen
Ik zit overigens nooit heel erg lang op één plaats. Ik trek er graag op uit om alle mooie plekken ter wereld te zien. Onder meer Australië, Zuid-Afrika en Thailand staan al op mijn lijstje en daar hoop ik nog een heleboel bestemmingen aan toe te kunnen voegen. Tussen de verre reizen door ga ik graag op citytrip, of gewoon lekker een dagje op stap in de buurt. Nu zal die vakantiedrang vast wel iets minder worden, als ik op een tropisch eiland woon. Maar ik hoop de ‘regio’ ook hier weer te kunnen verkennen. En als het leuk is daar iets over te schrijven, zal ik me zeker niet inhouden.

30

Fotograferen
Iets anders wat waarschijnlijk ook regelmatig voorbij zal komen op mijn blog, zijn foto’s. Ik vind het namelijk super leuk om foto’s te maken. Ik heb twee spiegelreflexcamera’s, een compact camera en last but not least: een polaroid camera. Begin vorig jaar heb ik een fotografiecursus gevolgd, waar ik over heb geschreven in een serie blogs. Wat ik daar heb geleerd, probeer ik zo nu en dan nog eens in de praktijk te brengen. En aangezien de Atlantische Oceaan nu mijn achtertuin is, zullen er ongetwijfeld een hoop jaloersmakend mooie plaatjes voorbij komen hier, haha!

Elodit
Ik zal trouwens ook even uitleggen hoe ik op mijn blognaam ben gekomen. Het is eigenlijk de bedoeling dat je ‘Elodit’ op zijn Frans uitspreekt. Want dan klinkt het hetzelfde als mijn echte voornaam (die overigens ook Frans is). Vertaal je ‘Elo dit’, kom je op de betekenis ‘Elo vertelt’ en dat is precies wat ik op dit blog doe: vertellen. Maar geen zorgen, dat doe ik gewoon in het Nederlands! 😉

Veel leesplezier!

6 reacties

  1. Vermoedde dat je blog naam voortvloeide uit Elodie Kint, Elodi (e Kin)t. :). Kan dus op meerdere manieren geinterpreteerd worden! … en fan nummer 2 😁!

    1. Dat probeer ik jullie altijd een beetje te laten zien in mijn weekoverzichten. Ik ga graag wat eten of drinken met vrienden, op stap, naar het strand. En daarnaast steek ik veel van mijn vrije tijd in het bloggen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *